Spoed?
Bel 0596 67 06 70

Nieuws & Actie's

In de hele maand juni wordt er landelijk aandacht gevestigd op het belang van het chippen van huisdieren. Jaarlijks belanden veel dieren in een asiel omdat ze verdwaald of weggelopen zijn. Als ze dan geen chip hebben is het heel moeilijk om ze weer met hun eigenaar te verenigen.

Het chippen, registeren en up to date houden van de gegevens van uw huisdier is dus belangrijk en daarom doen wij ook mee met deze landelijke actie.

Om uw hond of kat een chip te geven met korting moet u in de maand juni een afspraak maken voor het plaatsen van de chip. Hiervoor kunt u terecht tijdens onze openingstijden. Voor meer informatie kunt u ons bellen.

pup

Traditioneel staat de maand juni in het teken van chippen en registreren
van uw huisdier. Er is bewust gekozen voor de maand juni omdat de
vakantieperiode er weer aan komt en juist dan blijken veel huisdieren
vermist te raken. Door uw dier te laten chippen en registreren (én
ervoor te zorgen dat de registratie up-to-date blijft) maakt u de kans
om uw huisdier bij vermissing terug te krijgen zo groot mogelijk.

In de maand juni chippen we uw huisdier voor 34.50 euro in plaats van 46.75 euro dit is inclusief registratie.

Honden

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieplicht voor honden ingevoerd:

  • Alle honden, geboren vanaf 1 april 2013, moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd;
  • Alle honden, ongeacht de leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen (de registratieplicht geldt niet voor honden die korter dan 3 maanden in Nederland blijven, bijv. voor vakantie).

Katten

Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht, toch is het belangrijk om uw kat te laten chippen en registreren. Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Helaas maken wij het zelf ook regelmatig mee dat een aangereden kat binnenkomt waarvan de eigenaar niet bekend is. Een (correct geregistreerde) chip helpt ons dan om snel de eigenaar te vinden. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een niet-gechipte kat vinden de kat zelf houden.